Algemeen

Gepensioneerden in Nederland ruilen hun auto in voor brommobielen

Nederland heeft een van de hoogste percentages ouderen in de EU. Dus waarom kiezen zovelen ervoor om in brommobielen te rijden? Deels omdat ze naar het platteland verhuizen en hun oudere auto’s op de grond zetten omdat ze niet langer bruikbaar of veilig zijn op de kleinere Nederlandse wegen, maar ook omdat brommobielen gewoon leuk zijn om in te rijden.

Waarom ruilen gepensioneerden hun auto in voor brommobielen?

Nederlanders hebben een van de langste levensverwachtingen ter wereld, dus het is daarom zeker geen verrassing dat ze vooruit denken aan hun pensioen. Ze ruilen hun oude auto’s in voor brommobielen die perfect zijn om door de stad te cruisen, maar niet veel anders.
De gemiddelde auto kost ongeveer €10.000 en neemt veel ruimte in beslag – veel gepensioneerden hebben geen extra slaapkamer of garage om hun auto op te bergen, dus kiezen ze voor iets kleiners.
Veel gepensioneerden kiezen ervoor om hun huidige huis te verkopen en in te krimpen omdat ze iets meer beheersbaar en betaalbaar willen – een klein huis met net genoeg ruimte voor hen (en misschien een kat) is perfect.

Hoe komt dit het milieu ten goede?

Microcars zijn slechts een vijfde van de grootte van een conventionele auto en halen gemiddeld 36 mijl per gallon. Het kleinere formaat betekent ook dat ze gemakkelijker te manoeuvreren zijn, wat geweldig is voor oudere bestuurders die misschien niet zo goed kunnen zien of niet zo snel kunnen wisselen. Deze auto’s hebben ook functies zoals airbags en ABS-remmen die ze voor iedereen veiliger maken. Wanneer deze auto’s geparkeerd staan, nemen ze veel minder ruimte in op straat dan gewone auto’s, wat betekent dat er meer ruimte is voor voetgangers om te lopen en dat er fietspaden kunnen worden aangelegd waar die er voorheen niet waren.

Millieu

Wat voor brommobielen zijn populair onder gepensioneerden?

Microcars zijn kleine en zuinige auto’s die goedkoper kunnen zijn in aanschaf, verzekering en onderhoud dan een traditionele auto. Dit komt omdat ze kleiner en lichter zijn dan standaardauto’s, dus ze hebben niet zoveel brandstof nodig. Nederlandse gepensioneerden houden van brommobielen omdat ze die gemakkelijk thuis of in een parkeergarage kunnen parkeren zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Ze bieden ook meer stabiliteit en veiligheid dan motorfietsen, waardoor ze een goede optie zijn voor oudere bestuurders.

Hoeveel kosten brommobielen?

Het besturen van een brommobiel is erg leuk, maar het kan ook moeilijk zijn. De auto’s zijn niet erg krachtig en ze hebben moeite om snel te accelereren. Dit betekent dat u vooruit moet plannen en op verkeer moet anticiperen, zodat u kruispunten kunt verlaten voordat het druk wordt. De lage bodemvrijheid betekent ook dat u moet oppassen voor verkeersdrempels en steile hellingen, want als u niet oppast, kunt u gemakkelijk de onderkant van uw auto schrapen.

Zijn er nadelen aan het besturen van een brommobiel?

Microcars oftewel een 45 km auto is klein en langzaam, wat ze voor de meeste mensen niet erg praktisch maakt. Ze zijn ook duur in aanschaf en hebben een lage inruilwaarde. Het kan ook moeilijk zijn om een ​​parkeerplaats voor een brommobiel te vinden.
Afgezien van deze nadelen hebben brommobielen echter veel voordelen waardoor ze het overwegen waard zijn. Ze zijn extreem zuinig en kosten ongeveer een euro per 100 kilometer. Dit betekent dat u geld bespaart op benzine en u zich na verloop van tijd geen zorgen hoeft te maken over de hoge kosten van olieverversingen of auto-onderhoud.

Parkeerkaart

Het kan lastig zijn om een parkeerplaats te vinden in Amsterdam, maar met een Parkeerkaart kunt u uw auto maximaal twee uur parkeren zonder te betalen. De Parkeerkaart is verkrijgbaar via de online dienst van Parkmobile. Er zijn drie mogelijkheden: een uur à € 2,25, twee uur à € 4,50 en 24 uur à € 10,00 (€ 3,75 per dag). Bij aankomst op de parkeer locatie dient u uw kenteken in te voeren en met pin of creditcard te betalen voordat u deze in de automaat stopt.

gehandicapten parkeerkaart

in Amsterdam

Er is een trend zichtbaar onder gepensioneerden in Amsterdam. Ze ruilen hun benzine slurpende auto’s in voor brommobielen, en het is allemaal voor één handicap: parkeerplaatsen. Nu steeds meer mensen langer leven, wordt het bezit van een auto steeds moeilijker. Er is niet alleen een leeftijdsgrens van 70 jaar, maar het vinden van een parkeerplaats kan ook moeilijk zijn met alle nieuwe ontwikkelingen in de stad. Dat betekent echter niet dat ze niet blijven rijden.

Veilig

Maakt u gebruik van een wandelstok of rolstoel? Zijn trappen moeilijk voor u om te navigeren? Misschien ben je wel klaar voor een brommobiel! Deze kleine auto’s zijn ontworpen voor mensen met een handicap of ouderen. Ze maken het veel gemakkelijker om zich te verplaatsen en kunnen nog steeds worden gebruikt door mensen zonder handicap.
Het mooiste aan deze auto’s is dat ze het zelfs mogelijk maken om op jezelf te wonen. Het is belangrijk naarmate we ouder worden dat we niet het gevoel hebben dat we opgesloten zitten in ons huis en niet naar buiten kunnen gaan om ons te vermaken, wat vaak het geval is wanneer je een SUV of vrachtwagen moet besturen om boodschappen te kunnen halen. de winkel verderop in de straat.