Algemeen

Wat is er aan de hand met oude mensen en brommobielen?

We gaan niet proberen deze vraag te beantwoorden, omdat het antwoord nogal voor de hand lijkt te liggen. Maar we kunnen enkele verhalen met u delen die enig licht op de zaak kunnen werpen. Misschien kun je dan beslissen of brommobielen echt alleen voor oude mensen zijn, of dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt.

Ze zijn schattig

Microcars zijn schattig, klein en zuinig. Ze zijn perfect voor ouderen die mobiel willen blijven, maar niet de kosten van een grote auto willen dragen. Ze zijn perfect voor mensen met een handicap die mogelijk geen groter voertuig kunnen besturen.
Microcars zijn een milieuvriendelijk alternatief voor benzineslurpende auto’s. Sommige brommobielen kunnen tot 700 mijl per gallon halen! Bovendien zijn ze goedkoper dan traditionele auto’s (afhankelijk van het model), dus u bespaart ook geld op verzekeringen.
Alleen omdat ze klein zijn, wil nog niet zeggen dat ze geen kracht hebben! De Smart Car haalt 50 mijl per gallon terwijl hij accelereert van 0-60 mph in iets meer dan 8 seconden!

Een brommobiel is goedkoop

In Nederland kost een brommobiel ongeveer €8.000. Hoewel dat misschien niet overal ter wereld waar is, weerspiegelt het wel een bredere trend waarbij oude mensen op zoek zijn naar goedkopere opties. Naarmate we ouder worden, begint het logisch te worden dat we geen auto’s nodig hebben met enorme motoren die in een alarmerend tempo benzine slurpen. Een kleine auto zal het prima doen. Een van de belangrijkste redenen waarom oude mensen graag in brommobielen rijden, is omdat ze goedkoop zijn op benzine. U kunt tot 500 mijl rijden op één tank benzine, wat verbazingwekkend is als u in een landelijk gebied woont waar er maar weinig benzinestations zijn. Nog beter is dat veel brommobielen elektromotoren hebben, dus geen uitstoot!

micro2

Ze zijn gemakkelijk te besturen

Het beste aan brommobielen is dat ze gemakkelijk te besturen zijn. Sturen is eenvoudig, er zijn geen versnellingen om te schakelen en het kost niet veel moeite of kracht om te manoeuvreren. Veel mensen geven ook de voorkeur aan de handgeschakelde versnellingsbak omdat deze hen meer controle geeft over hun rijervaring dan een automaat. En omdat brommobielen niet erg snel gaan, meestal met een topsnelheid van 30 mijl per uur. Daarom hoeft u zich zeker nooit zorgen te maken over snelheidsovertredingen.

Een geweldig benzineverbruik

Mijn vader kocht een brommobiel toen ik op de middelbare school zat. Hij reed ermee naar mijn afstudeerfeest en ik vond het echt cool – niet alleen omdat hij er een voor me had gekocht, maar omdat het leuk was om te rijden. Er is iets aan het besturen van een kleine auto dat zoveel leuker is dan het besturen van een grote auto. Mijn vader is niet de enige oude man die graag brommobielen bestuurt. Elke keer als ik er een op de weg zie, lijkt het alsof de bestuurder iemand ouder dan 65 jaar is.

Brommobielen zijn leuk om te rijden

Microcars worden steeds populairder bij ouderen. Ze zijn veel gemakkelijker te besturen dan gewone auto’s, wat een groot verkoopargument is voor mensen die in steden wonen. Bovendien zijn ze betaalbaarder voor oudere mensen, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over verzekeringen of benzineprijzen. En zoals je zou verwachten zijn brommobielen ook nog eens beter voor het milieu omdat ze minder luchtvervuiling veroorzaken dan andere auto’s.

In Nederland

Nederlanders staan ​​bekend om hun vooruitstrevende en ruimdenkende kijk op het leven. Dus het is misschien geen verrassing dat ze meer dan 1 miljoen elektrische auto’s op de weg hebben (de meeste in Europa). Het land is ook de thuisbasis van een groeiend aantal V-auto’s of brommobielen. Een theorie waarom oude mensen graag in deze kleine voertuigen rijden, is dat ze minder intimiderend zijn voor iemand die moeite heeft om in en uit grotere voertuigen te stappen.
Dus wat betekent dit voor jou? Het lijkt erop dat als u op zoek bent naar een elektrische auto of een klein voertuig, Nederland misschien de plek is om deze te vinden.

Waar een brommobiel kopen

Het blijkt dat oude mensen graag brommobielen besturen. Ik weet niet zeker waarom dit zo is, maar er zijn een paar mogelijkheden voor de trend:
– De auto’s zijn klein en gemakkelijk in en uit te stappen, wat aantrekkelijk kan zijn voor oudere mensen die moeite hebben zich te verplaatsen.
– Een brommobiel is betaalbaar en sommige modellen kosten slechts €5.000 – €7.000.
– De auto’s zijn brandstofzuinig. Dit betekent dat ze een beter benzineverbruik kunnen halen dan traditionele auto’s, terwijl ze nog steeds goed kunnen presteren op de weg.- Oudere mensen willen ook gewoon cool zijn! (Wie niet?)

microcars nederland

Een handicap

De laatste tijd valt het veel mensen op dat er steeds meer brommobielen op de weg zijn. Dit heeft geleid tot veel speculaties over waarom dit gebeurt. Sommige mensen speculeren dat dit komt omdat de auto’s voor senioren gemakkelijker te bedienen zijn. Anderen denken dat het komt doordat veel oudere bestuurders bang zijn om in grotere auto’s van achteren te worden aangereden. Wat de reden ook is. Het lijkt erop dat microcars een trend aan het worden zijn onder automobilisten van alle leeftijden.