Algemeen

Rijden in de herfst met een scootmobiel

herfst scootmobiel

De meeste mensen met een scootmobiel trekken er het hele jaar op uit, zelfs met de herfst. De herfst kenmerkt zich vooral door veel bomen die hun blad verliezen. De verkleuring van de bladeren is een schitterend gezicht, en dat is altijd beter om naar te kijken, dan naar de tv. Thuis blijven zitten hoeft niet wanneer je een scootmobiel hebt.

Veilig rijden in de herfst

In de herfst kunnen de dagen al wat donkerder zijn dan in de zomer. Dat betekent dat je moet zorgen voor zichtbaarheid. Een scootmobiel met goede verlichting zorgt daarvoor. Tegenwoordig kun je al een scootmobiel kopen met LED verlichting, en daardoor ben je nog beter zichtbaar in het verkeer.

Het is ook verstandig altijd te zorgen dat de accu goed is opgeladen voordat je vertrekt, en dat de banden niet zacht zijn. Je wilt immers geen problemen onderweg krijgen tijdens de koude en donkere dagen. Wie goed voorbereid is, hoeft zich nergens zorgen om te maken. Als backup kun je altijd nog een abonnement aflsuiten bij de ANWB wegenwacht.

Warm blijven tijdens koude dagen

In de herfstmaanden is het soms koud en nat, maar dat hoeft je niet te weerhouden van een lekkere buitentocht. Met een beenkleed en regencape kun je warm en droog blijven op een scootmobiel, en zo alsnog overal komen waar je wilt.

Extra tip

Zorg ervoor dat je altijd een telefoon mee neemt. Je weet maar nooit. Tegenwoordig kun je ook een scootmobiel kopen met een USB aansluiting om je telefoon mee op te laden onderweg. Mocht die er niet standaard opzitten, dan zijn er ook scootmobiel verkopers die de USB aansluiting alsnog voor je kunnen monteren.