Algemeen

Scootmobiel info

Over de scootmobiel valt veel te zeggen zowel negatief als positief.

Laten we beginnen met negatief:

scootmobielKostbare aanschaf, vanaf 500 euro tot en met 9.000 euro! Scootmobielen hebben de belastingbetaler tot nog toe 430.000.000 euro gekost!. Er rijden in Nederland zo’n 250.000 scootmobielen rond in alle soorten en maten en jaarlijks stijgt dit aantal met 35.000 scootmobiels. Er gebeuren dan ook veel ongelukken met de scootmobiel, vaak veroorzaakt door te hard rijden door de bocht en het gebrekkige verkeersinzicht door de gebruiker. Dit tot zoverre het negatieve.

Het positieve is dat we komen weer ergens dankzij de scootmobiel. Waar zouden we zijn zonder deze mobiliteitsvoorziening? Wie tijdelijk getroffen word door uitval van zijn mobiliteit ondervindt direct de gevolgen van immobiliteit.

De mevrouw op het bovenste plaatje heeft een ongeval gehad maar kan dankzij de scootmobiel weer overal komen. Eerst sprak zij “ik ga nooit in een scootmobiel zitten” maar nu ondervindt zij het gemak en vooral het plezier van de scootmobiel.

We komen weer ergens!

Ook u kunt genieten van uw vrijheid en er lekker op uit trekken met de scootmobiel. Zie de scootmobiel niet als het invalidenwagentje maar zie hem als de kameraad die uw immobiliteit opheft! En wat andere zeggen of denken? Daar staat u ver boven want u komt weer onder de mensen.