Algemeen

Welk scootmobiel is het beste?

welke scootmobiel is het beste

De vraag: “welk scootmobiel is het beste?” , wordt veel gestelt. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven omdat ieders situatie anders is. Voor de een is dat een IVA Q1000 scootmobiel, en voor de ander een BTC Tres. De een wilt ermee door het bejaardenhuis heen rijden, en de andere wilt familiebezoekjes afleggen. De totaal verschillende sitaties die niet met elkaar te vergelijken zijn.

TIP 1: Kijk naar waarvoor je de scootmobiel gaat gebruiken

Ga je veel buiten rijden, of veel binnen? Met binnen kun je ook denken aan een winkelcentrum of supermarkt. Binnen is een kleine draaicirkel belangrijker dan snelheid. Driewielers hebben een kleinere draaicirkel dan vierwielers.

Rijdt je veel buiten, dan is snelheid waarschijnlijk belangrijk, en in sommige gevallen ook stabiliteit. Speelt snelheid de boventoon, dan is de driewieler wederom het meest geschikt. Speelt stabiliteit een grote rol, dan moet je een scootmobiel kopen met 4 wielen.

TIP 2: Hoeveel heb je te besteden?

Heb je 1000,- euro te besteden? Kijk dan naar de modellen van 1000,- euro. Heb je 2000,- euro te besteden, dan heb je een stuk meer keuze waarbij je ook kunt kiezen welke accu je graag zou willen. De Lithium accu is op dit moment de beste keuze. Lithium is snel op te laden en heeft een lange levensduur. Kies je voor een accu upgrade dan kun je ook meer kilometers op een acculading rijden.

TIP 3: Overweeg ook de minder bekende merken

Vaak betaal je voor de bekende merken ook voor de marketing en reclame. Dit wil niet zeggen dat ze een betere prijs/kwaliteitverhouding hebben. Vaak kun je voor minder geld ook iets goeds kopen.

TIP 4: Wat kun je in de buurt kopen?

Service en onderhoud zijn zaken waar je tegenwoordig minder mee te maken hebt omdat de kwaliteit beter is geworden van scootmobielen. Mocht je onderhoud nodig hebben, dan wil je wel in de buurt een servicebeurt krijgen. Kijk dus ook rond in de omgeving. Er zijn wel online aanbieders die de scootmobiel komen ophalen voor een servicebeurt of reparatie, en hem weer terug komen brengen. Soms kun je dus ook prima online een scootmobiel kopen.