Een dagje weg met de scootmobiel

herfst scootmobielScootmobielen zijn tegenwoordig van hoge kwaliteit en daardoor geschikt voor regelmatig of continu gebruik. Dat maak het kiezen van een nieuw scootmobiel weer wat eenvoudiger.

Een scootmobiel is hét hulpmiddel om eenvoudig van plek A naar plek B te komen, zonder hulp van anderen. Lange afstanden afleggen gaat moeiteloos met snelle scootmobielen. De modellen met 3 wielen zijn vaak een stuk sneller dan de modellen met 4 wielen. Doorgaans kunnen 3 wielers tot wel 25 kilometer per uur. De gemiddelde snelheid voor vierwielers ligt rond de 15 kilometer per uur. Wanneer je regelmatig grotere afstanden wilt afleggen, dan is het verstandig om een 3 wiel scootmobiel te kopen.

Breed inzetbaar transportmiddel

De scootmobiel is breed inzetbaar. Het transportmiddel voor minder valide is ideaal om een er op uit te trekken, of een bezoekje te brengen aan de winkel of supermarkt. Scootmobielen hebben een bepaalde afmeting waardoor je er nagnoeg iedere winkel probleemloos mee binnenkunt. Scootmobielen met een mandje zijn tegelijkertijd in te zetten als pakezel.

Scootmobiel proefrijden

Ga je een nieuwe scootmobiel kopen, en wordt dat je eerste driewieler of vierwieler, dan kan het handig zijn om eens een winkel op te zoeken welke ze verkoopt, en dat je ook een proefrit kunt maken. Zo weet je hoe een scootmobiel rijdt, en hoe dat aanvoelt. Wie eenmaal plaatsneemt in een driewieler of vierwieler is vaak meteen verkocht. Zeker voor wie echt slecht te been is.

Luxe variant scootmobiel kopen

Scootmobielen kun je in zeer luxe varianten kopen. Niet alleen zijn er zeer snelle modellen op de markt (25km per uur), maar sommige zijn ook uitgerust met een luxe stoel. Bij een luxe stoel moet je denken aan een kapiteit stoel welke draaibaar is. De draaibare functie is erg handig voor mensen die opstap of afstap problemen hebben. De draaibare stoel draai je voordat je opstapt eerst naar de zijkant toe. Vervolgens laat je je in de stoel vallen/zakken, en draait de stoel vervolgens rechtuit om te kunnen rijden. Het afstappen werkt in de omgekeerde volgorde.