Opvouwbare scootmobielen

opvouwbaar scootmobielOpvouwbare scootmobielen hebben veel voordelen. Bij opvouwbaar denk je vaak meteen aan budget, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Er zijn ook scootmobiel merken die hoge kwaliteit opvouwbare scootmobielen maken. Denk aan de Move Atto.

Voor wie graag op reis gaat

Een opvouwbare scootmobiel biedt veel uitkomst voor mensen die graag reizen, of deels nog zelfstandig kunnen reizen zonder direct een hulpmiddel in te schakelen. Opvouwbaar wil in de meeste gevallen zeggen dat je hem ook makkelijk kunt vervoeren. Bijvoorbeeld in de kofferbak van een auto, of meenemen met het vliegtuig. Ga je een weekendje of weekje weg, dan kun je makkelijk je opvouwbare scootmobiel met je meenemen. Op de plaats van bestemming, bijvoorbeeld al op het vliegveld, klap je de scootmobiel uit, en kun je er meteen op wegrijden.

Scootmobielen comfortabeler dan je denkt

Opvouwbare scootmobielen kunnen comfortabeler zijn dan je denkt. Er zijn modellen te koop die heerlijk en stabiel rijden, zonder dus in te leveren op comfort. Het enige waar je soms wel iet op inlevert is het actierarius. Het actieradius vertelt je hoeveel kilometer je op een accu kunt rijden. Compacte, draagbare, en opvouwbare scootmobielen zijn licht van gewicht, en daarbij is ook een lichtgewicht accu gekozen met een lagere capaciteit. In de meeste gevallen ligt ook de topsnelheid lager dan gemiddeld.

Voordelen van opvouwbare scootmobielen

Even de voordelen van opvouwbare scootmobielen bij elkaar genomen zijn ze licht van gewicht, compact, draagbaar, makkelijk mee op reis te nemen, en hebben ze een kleine draaicirkel.

Nadelen van opvouwbare scootmobielen

De opvouwbare modellen hebben ook nadelen. Zo zijn ze gemiddeld duurder dan vergelijkbare invalide voertuigen, heeft de accu minder capaciteit waardoor je minder ver kunt, en is de topsnelheid wat lager dan normaal.