scootmobiel 3 wielen

nipponia aanpasbare scootmobiel

Scootmobielen met 3 wielen worden bijzonder veel verkocht. Vroeger kon je vooral veel scootmobielen kopen met 4 wielen, maar daar is nu verandering in gekomen. De modellen met 3 wielen zijn vaak goedkoper en sneller. Tevens is het comfort ook hoger bij de snelle modellen omdat ze over betere vering beschikken, en grotere wielen en banden hebben.

Wendbaarder met 3 wielen

Met 3 wielen ben je wendbaarbaarder dan met 4 wielen. Dit komt omdat de draaicikel bij driewielers kleiner is dan bij vierwielers. Vooraan mis je een wiel vergeleken met de 4-wiel modellen, en dat scheelt een boel. In kleine ruimtes, of bij een smalle doorgang kun je jezelf makkelijk bewegen. Tijdens het boodschappen doen ervaren veel mensen ook meer gemak bij de scootmobielen met 3 wielen.

Voordelen van modellen met 3 wielen

Scootmobielen met 3 wielen zijn iets compacter, vaak sneller, wendbaarder, en goedkoper.

Nadelen van modellen met 3 wielen

Qua stabiliteit wint de 4 wieler het meestal van de 3 wieler. Het extra voorwiel zorgt ervoor dat je altijd 3 wielen aan de grond hebt. Wanneer je schuin de stoep oprijdt, dan voelt dat iets minder onstabiel aan. Voor de lange rechte wegen, waar de fietsers ook komen, is de driewieler nog beter geschikt, mede vanwege zijn hogere snelheid en kleinere snelheidverschil met andere vervoersmiddelen.

Scootmobiel accessoires

Voor de modellen met 3 wielen zijn er evenveel accessoires te verkrijgen dan de tegenhanger met 4 wielen. Denk daarbij aan een stokhouder, bagagemandje, tas, hoes, of kleding. Qua accessoires maakt het dus niet uit.