Scootmobiel 4 wielen

iva scootmobiel 4 wielen

Scootmobielen met 4 wielen bieden meer stabiliteit. Rijdt u veel op het voetpad en komt u veel stoepranden tegen? Dan wilt u waarschijnlijk liever een scootmobiel kopen met 4 wielen. Merken waarvan je een uitstekend 4 wiel scootmobiel kunt kopen zijn Kymco, IVA, MOVE, en For Motion.

4 wielers hebben meer concurrentie gekregen

De vier wiel scootmobielen zijn de tegenhanger van de driewielers. De driewielers hebben de laatste tijd flink wat terrein gewonnen vanwege hun lagere prijs, en hogere snelheid. Tegenwoordig zijn de vier wiel scootmobielen ook iets sneller geworden dat dat ze vroeger waren. Vroeger lag de topsnelheid zo rond de 10 km per uur, en tegenwoordig zijn er verschillende modellen die wel 15 kilometer per uur kunnen halen, met enkele uitschieters naar boven toe.

Voordeel van een vierwiel scootmobiel

Het grote voordeel van een vierwiel scootmobiel is dat hij niet kan omvallen. De wielen zijn wat kleiner en het scootmobiel ligt daardoor ook wat dichter bij de grond. Ook al pak je een stoeprand schuin, dn heb je nog altijd 3 wielen aan de grond. Kiest je voor veiligheid dan kun je beter een scootmobiel kopen met 4 wielen.

Pechthulp voor onderweg

Met ieder vervoersmiddel kun je pech onderweg krijgen, en dat geldt ook met een scootmobiel met 4 wielen. Aangezien er 4 banden zijn, kunnen er in theorie ook meer banden lek raken. Heel vervelend, maar in de praktijk komt het nog wel eens voor. Gelukkig is er dan de wegenwacht die je kan komen helpen. Lid worden van de ANWB kost doorgaans zo’n 50 euro per jaar, en mocht je dan een lekke band krijgen, dan kunnen ze jou onderweg helpen, en je weer op weg helpen. Mocht het repareren helemaal niet lukken, dan kun je zelfs thuisgebracht worden. De kosten vallen dus reuze mee van het extra stukje zekerheid wat je ervoor terugkrijgt.

Vierwiel scootmobiel uitproberen

Er zijn genoeg winkels te vinden in Nederland die betaalbare scootmobielen verkopen waar je ook kunt vragen om een proefrit. De aanschaf is immers voor veel mensen een flink bedrag, en die kun je maar 1x uitgeven. Sommige mensen kunnen aanspraak maken op een PGB of WMO (subsidie) die een deel, of alle kosten, voor de aanschaf kan dekken. Zo kun je soms zonder eigen geld toch een scootmobiel aanschaffen.