Scootmobiel kopen in Amsterdam

Wil je vlot en veilig reizen in en rond Amsterdam? Dan is een scootmobiel kopen een uitstekende oplossing. Hoewel het een gehandicaptenvoertuig betreft voor de wet hoef je niet gehandicapt te zijn om er op te mogen rijden. Zo is een scootmobiel kopen of leasen in Amsterdam voor iedereen bereikbaar. Je hoeft er niet eens voor naar de winkel, want in onze webshop vind je de meest populaire modellen voor de laagste prijzen. Ook met bezorging aan huis én onderhoud of reparatie door onze specialisten die verstand hebben van deze drie- of vierwielers. Bekijk direct het volledige aanbod of lees verder voor de mogelijkheden op het gebied van betalen inclusief WMO en PGB.

Waarom een scootmobiel kopen in Amsterdam?

In de Randstad kan het druk zijn. Er zijn volop mogelijkheden op het gebied van privé en openbaar vervoer, toch zitten er diverse haken en ogen aan. Scootmobielen zijn wettelijk gezien gehandicaptenvoertuigen, dit betekent dat de eisen erg laag zijn. Een minimumleeftijd van zestien jaar of ouder, een kentekenregistratie en minimaal een WA verzekering is al voldoende om hierop te mogen rijden. Geen rijbewijs, geen wegenbelasting en ook niet meer tanken aan de pomp. Gewoon thuis opladen zodat je betaalbaar en duurzaam kunt rijden in Amsterdam.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Heel eenvoudig gesteld lijken de meeste scootmobielen op elektrische snorscooters met drie in plaats van twee wielen. Dit biedt extra balans, de modellen op vier wielen zijn nog iets stabieler. De besturing lijkt ook op een scooter vanwege het stuur en de bediening, wat rijden een stuk eenvoudiger maakt dan in een auto. Je hebt goed zicht op de weg en de omgeving, er zijn ook overdekte modellen wanneer je vaak onder slechte weersomstandigheden zult rijden. In onze webshop kun je scootmobielen kopen van merken als Scooty, BTC, IVA en Move. Dit zijn momenteel de merken die prijs en kwaliteit uitstekend combineren. Ieder type heeft diverse opties zoals een extra grote accu, maar ook mobiliteit aanpassingen waaronder bediening met de duim of een stoel die kan draaien voor een meer comfortabele instap zijn mogelijk. De meeste opties voor aanpassen biedt Nipponia, zeker voor personen met diverse lichamelijke uitdagingen kan een aanpasbaar mobiel voordeel bieden.

scootmobiel kopen amsterdam

Waar mag je rijden?

Met deze gehandicaptenvoertuigen is het toegestaan om op de stoep te rijden, op het fietspad en op de rijbaan binnen de bebouwde kom in Amsterdam en door heel Nederland. Op de stoep en in de winkel dient het voertuig begrensd te zijn tot 6 km/u, op de weg kun je snelheden behalen tot wel 25 km/u. Buiten de bebouwde kom rijden is niet toegestaan. Een bromfiets- of autorijbewijs is niet verplicht, we adviseren nieuwe rijders wel aan om enkele lessen te volgen alvorens de rijbaan op te gaan.

 

Scootmobielen via WMO of PGB

In principe mag iedereen direct een scootmobiel kopen in Amsterdam, ook zonder bewijs van beperking of invaliditeit. Mocht je een gegronde reden hebben voor het bezit van een gehandicaptenvoertuig dan kun je bij de gemeente informeren naar de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en het Persoonsgebonden Budget (PGB). Daarmee kun je (een deel van) de kosten vergoed krijgen en toch precies bepalen welke opties het beste aansluiten op jouw situatie.

 

Betaalopties

Met of zonder vergoeding bieden wij de laagste prijzen van Nederland. Betalen kan direct in de webshop met iDeal, pinnen bij ons op de zaak in Alphen aan den Rijn is ook een optie. Mocht je wat extra’s willen bestellen waardoor je iets boven het besteedbare budget uitkomt overweeg dan IN3 te betalen, dit staat voor ‘in drie termijnen’. Bij deze betaaloptie is er geen BKR toetsing vereist en er wordt geen rente berekend. Wanneer je liever kosten spreidt over een langere periode biedt onze optie voor een scooter leasen in Amsterdam wellicht een passende oplossing. Zo betaal je niet duizenden euro’s in één keer maar slechts tientallen euro’s per maand. Lees de voorwaarden op onze website.

 

Onderhoud en reparatie in Amsterdam

Onze winkel is gevestigd in Alphen aan den Rijn, daarnaast hebben we service centra door heel Nederland. Omdat wij online specialist zijn in scooter verkoop kunnen we tegen een vast bedrag de scootmobiel bezorgen aan huis. Dit geldt tevens voor onderhoud en reparatie aan het voertuig. Zo kan er met de accu balanceren veel geld worden bespaard omdat vervanging van de accu uitgesteld kan worden. Ook is het mogelijk om een accu met meer capaciteit te laten plaatsen of om extra voorzieningen te installeren. Is er behoefte aan een offerte voor de gemeente of een geldverstrekker? Ook daar kunnen we voor zorgen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.