Scootmobiel kopen in Eindhoven

Met een binnenstad die steeds minder bereikbaar is voor auto’s en openbaar vervoer dat te wensen overlaat wordt het steeds lastiger om in Eindhoven op de juiste bestemming te komen. Fietsen is niet voor iedereen weggelegd, steeds weer afhankelijk zijn van anderen is natuurlijk geen pretje. Een scootmobiel kopen in Eindhoven kan dé oplossing bieden. De keuze is groot, de modellen zijn trendy en je kunt er bijna overal mee komen. Als onze winkel in Alphen aan den Rijn iets te ver weg ligt, maak je dan geen zorgen. Want je kunt direct in onze webshop een drie- of vierwieler bestellen. Onderhoud en reparatie op afstand kunnen we ook verzorgen. Bekijk direct alle mogelijkheden in de webshop of lees hieronder de details. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Niet alleen voor gehandicapten

Volgens de wet vallen scootmobielen onder de gehandicaptenvoertuigen. Dit is voordelig omdat de regelgeving omtrent deze voertuigen niet zo streng is. Op het gebied van kwaliteit en veiligheid wel natuurlijk, maar niet wat betreft wie er op mag rijden. Zo ligt de minimumleeftijd op 16 jaar en ouder, het is verder niet nodig om gehandicapt te zijn. Een rijbewijs hoeft niet, een helm dragen is niet verplicht en wegenbelasting betalen is ook al niet nodig. Een eenmalige kentekenregistratie en minimaal een WA-verzekering is al voldoende. Heb je recht op ondersteuning vanuit de gemeente? Informeer dan naar de WMO en PGB, hier lees je verderop nog wat meer over.

scootmobiel kopen eindhoven

Uit welke scootmobielen kun je kiezen?

Wij hebben gekozen voor een breed assortiment aan scootmobielen die stuk voor stuk betaalbaar zijn. Deze modellen zijn allemaal nog uit te breiden met extra opties of aanpassingen voor specifieke behoeften. Zo leveren we merken als BTC, Move, IVA, Nipponia en Scooty die allemaal hun eigen pluspunten bieden. Naast driewielers zijn er ook vierwielers en zelfs overdekte modellen. We hebben het hier niet over brommobielen waar andere regels aan gebonden zijn. Wat betreft maatwerk opties kan dit variëren van een houder voor een wandelstok tot een speciale stoel voor mensen met rugklachten. Ook kunnen we in plaats van de standaard bediening met draaigreep een duimbediening installeren of een voetrem voor extra veiligheid. Daarnaast zijn er de opties waaronder een alarmsysteem of beschermhoes. Zo weet je zeker dan jouw scootmobiel perfect aansluit op de behoefte.

 

Is WMO of PGB een optie?

Wanneer je een scootmobiel wilt kopen in Eindhoven met een medische of maatschappelijke noodzaak, dan is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of het Persoonsgebonden Budget (PGB). Daarmee kun je een gehandicaptenvoertuig deels of geheel vergoed krijgen door de gemeente. Hierbij kan er verzocht worden om een offerte of prijsopgave. Neem hiervoor gerust even contact met ons op.

 

Eenvoudig een scootmobiel kopen in Eindhoven

Ook wanneer je niet in aanmerking zou komen voor WMO of PGB zijn er diverse opties. Als eerste direct betalen in onze winkel, wat met name handig is voor klanten die in de buurt van Alphen aan den Rijn wonen. Omdat we leveren aan huis door heel Nederland kiezen de meeste klanten voor betalen via iDeal in de webshop. Er zijn nog meer mogelijkheden. Stel, je wilt enkele opties extra bestellen waarmee je over het beoogde budget komt. Dan kun je kiezen voor IN3, wat staat voor ‘in drie termijnen betalen’. Je betaalt dan direct het eerste deel en de rest volgt later. Bij deze methode wordt geen rente berekend, een BKR toetsing is ook niet nodig. Dat is wel het geval met een scootmobiel leasen in Eindhoven. Je kunt dan het totaalbedrag inclusief accessoires en maatwerk opties in 12 tot 72 maanden betalen. Dan weet je precies wat je per maand moet afdragen wat budgettering eenvoudiger maakt. Het betreft hier kopen op afbetaling, het voertuig is dus echt jouw bezit. Bekijk alle voorwaarden op onze website.

 

Ook voor onderhoud en reparatie

Bij een scootmobiel kopen op afstand rijst wellicht de vraag hoe het werkt met onderhoud en reparatie aan de drie– of vierwieler. Naast leveren aan huis bij aankoop beschikken we ook over een haal- en brengservice zodat we door heel Nederland scootmobielen kunnen onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan een periodieke controle om alles even na te lopen, of het uitvoeren van schadeherstel wanneer er een incident heeft plaatsgevonden. Ook de accu balanceren kan voordeel opleveren. Dan wordt een wat oudere accu opnieuw gekalibreerd waarmee vervanging vaak niet direct nodig is. Je kunt dan weer verder rijden. Wist je trouwens dat het mogelijk is om direct bij aanschaf een extra zware accu te bestellen zodat je meer kilometers kunt maken op één lading.