Scootmobiel kopen in Utrecht

Tussen een topsporter en een persoon die volledig gehandicapt is ligt een groot, grijs gebied met personen die minder mobiliteit bezitten. Voor mensen die graag een steuntje in de rug hebben maar niet permanent gebonden zijn aan bijvoorbeeld een rolstoel kan een scootmobiel kopen in Utrecht uitkomst bieden. Dit is officieel een gehandicaptenvoertuig, toch mag iedereen van 16 jaar of ouder hierop rijden. En zonder rijbewijs! Er zijn volop opties en aanpassingen mogelijk, daarnaast verzorgen wij ook onderhoud en reparatie met levering aan huis. Bezoek daarom direct onze webshop of lees verder op Scootmobiel belang voor meer informatie over een scootmobiel leasen in Utrecht of een aanvraag WMO of PGB.

Scootmobielen zijn voor iedereen

Drie- of vierwielers met een elektrische motor zoals je in onze winkel vindt vallen onder de gehandicaptenvoertuigen. Het zijn overigens geen brommobielen waarvoor andere, strengere regels van toepassing zijn. Als je 16 jaar of ouder bent kun je een scootmobiel kopen in Utrecht. Naast een kentekenregistratie en minimaal een WA-verzekering zijn er geen speciale verplichtingen. Dus geen rijbewijs of helmplicht, hoewel beide wel mogen natuurlijk. Het idee dat alleen gehandicapten gebruik kunnen maken van deze veelzijdige voertuigen is dus niet juist, scootmobielen maken iedereen mobiel!

 

Wat zijn de regels?

In basis is er een minimumleeftijd van 16 jaar of ouder. Je mag binnen de bebouwde kom op de rijbaan rijden, op het fietspad, op de stoep en waar dit mogelijk is ook in de winkel. Op de stoep en binnen geldt een maximumsnelheid van 6 km/u, op het fietspad en de rijbaan kun je met de modellen die wij leveren snelheden behalen tot wel 25 km/u. Op provinciale wegen, autowegen en de snelweg mag je niet rijden.

 

Maatwerk is bij ons standaard

Wij leveren in onze webshop populaire merken als Move, IVA, BTC en Scooty. Deze merken hebben zich ruimschoots bewezen in kwaliteit en hebben daarnaast een gunstig prijskaartje. Op afspraak is het mogelijk om in onze zaak een proefrit te maken. Ieder model biedt volop mogelijkheden om verdere uitbreidingen te bestellen. Van een wandelstokhouder tot aan een accu met hogere capaciteit. Met name het merk Nipponia is zeer goed aan te passen. Denk aan een stoel met hogere rugleuning of een draaibare zetel wat in- en uitstappen aanzienlijk eenvoudiger maakt. Een alternatieve vorm van bediening met de duim of een voetrem behoort ook tot de mogelijkheden. Bekijk de opties in de webshop of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Kom je in aanmerking voor WMO of PGB?

Wij leveren onze collectie scootmobielen aan iedereen van 16 jaar of ouder, daarnaast is het wellicht mogelijk om (een deel van) de kosten te financieren via de WMO of PGB. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning en het Persoonsgebonden Budget zorgen ervoor dat burgers langer zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit betekent dus ook mobiliteitsvoorzieningen. Een aanvraag loopt via de gemeente, we kunnen desgewenst een vrijblijvende offerte uitbrengen.

 

Scootmobiel kopen op basis van jouw budget

Omdat we bewust hebben gekozen voor betaalbare merken die een goede kwaliteit leveren, bieden we voor ieder budget diverse opties. Pinnen kan in de winkel, via de webshop kun je veilig betalen met iDeal. Maar niet iedereen heeft het geld zomaar beschikbaar, en wachten is niet altijd een optie. Wil je snel een scootmobiel kopen in Utrecht maar haal je het nét niet met de financiering? Kies dan voor IN3, wat staat voor betalen in drie termijnen. Het betreft geen lening, BKR toetsing is niet nodig en we berekenen hier geen rente over. Wil je liever de kosten verder spreiden dan enkele maanden? Overweeg dan de optie voor een scootmobiel leasen in Utrecht. Zo betaal je iedere maand een vast bedrag met een vaste looptijd tot wel zes jaar. Zo wordt budgetteren een stuk eenvoudiger. In dit geval betreft het wel een lening, lees alle voorwaarden op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Ook het adres voor onderhoud en reparatie

In de eerste plaats is het goed om te weten dat wij aan huis leveren door heel Nederland voor een vaste, lage prijs. Daarnaast hebben we ook diverse servicepunten verspreid door heel Nederland. Onze ophaal- en brengservice maakt onderhoud en reparatie van scootmobielen heel eenvoudig. Naast onderdelen vervangen en het voertuig helemaal nalopen kunnen we ook de accu balanceren. Dit is met name interessant wanneer de actieradius terugloopt. In plaats van de (dure) accu direct te vervangen kunnen wij de accucellen weer nieuw leven inblazen. Neem voor de accu balanceren en andere werkzaamheden contact op met onze werkplaats.