Scootmobiel kopen

scootmobiel kopen aanschaffenWil je een scootmobiel kopen of een gehandicaptenvoertuig zoals dat ook wel genoemd wordt? Dan is de vraag alleen nog of het een driewieler of een vierwieler wordt. Driewielers hebben voordelen, maar vierwielers ook, dus de vraag is waarvoor je de scootmobiel gaat kopen. Als wij een kort advies mogen geven zouden we adviseren om een scootmobiel met 3 wielen te kopen wanneer snelheid belangrijk voor je is en je graag wat langere tochten wilt maken. Blijf je vooral in woonwijken, en binnen de stad dan is een model met 4 wielen ook geschikt.

Hoe koop je een scootmobiel?

Veel mensen denken dat je alleen een scootmobiel kunt kopen in een fysieke winkel, maar tegenwoordig kun je hem ook eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen. Op internet kun je veel informatie vinden, en zelfs video’s, zodat je weet wat je koopt. Prijzen kunnen heel verschillend zijn, en daarom is het goed te vergelijken en een webwinkel te vinden welke ook betrouwbaar is.

Voor welk type accu kies je?

Je hebt scootmobielen met een lood accu, gell accu, en lithium accu. De lood en gel accu zijn accu types die je op de wat goedkopere scootmobielen tegenkomt. Op zich er is niets mis met deze accu’s, maar ten opzichte van de lithium accu hebben ze nadelen. Lithium kan namelijk lekker snel worden bijgeladen, en vaak kun je ook meer kilometers halen op een accu. Ga je een scootmobiel op afbetaling kopen, dan kost een scootmobiel met een lithium accu je vaak maar enkele euro’s per maand extra, wat zeker het overwegen waard is.

Snel model scootmobiel kopen

Scootmobielen kunnen tegenwoordig steeds sneller, zeker de modellen met 3 wielen. Deze driewielers gaan gemiddeld 20-25 km per uur, en dat verschil merk je. Grote afstanden kun je in kortere tijd afleggen omdat je sneller bent. Woon je in een gebied waar alles wat verder uit elkaar ligt, dan kan een snel scootmobiel veel voordelen bieden.

Verzekering is verplicht

De WA verzekering is verplicht. De kosten vallen op jaarbasis best mee, maar het zijn wel extra kosten waar je rekening mee moet houden. Eventueel kun je ook kiezen voor een ANWB lidmaatschap. Hiermee krijg je ook ondersteuning bij pech onderweg. Heb je een lekke band, dan kun je ook de wegenwacht bellen.

Betaalbare merken voor 3 wiel scootmobielen

BTC, IVA, Nipponia, Scooty, en Move maken goede en betaalbare scootmobielen (invalidenvoertuigen) met 3 wielen.

Betaalbare merken voor 4 wiel scootmobielen

Kymco, IVA, Move, en For Motion maken uitstekende en betaalbare scootmobielen. Gehandicaptenvoeruigen met 4 wielen dus.