Scootmobiel leasen

scootmobiel leasen per maandEen scootmobiel leasen is een term die je de laatste jaren steeds vaker voorbij hoort komen. Leasen betekent per maand betalen oftewel kopen op afbetaling. Je lost iedere maand een stukje af van de totale aanschafprijs.

Aflossen kan vaak al vanaf een 20 euro per maand bij relatief goedkope scootmobielen. Dat betekent dat het geen grote impact heeft op je maandbudget.

Als je toch een scootmobiel gaat leasen, dan kun je meteen kijken voor een model dat iets luxer is en meer standaard opties aan boord heeft. Denk hierbij aan cruise control, LED verlichting, of een USB aansluiting waarmee je een telefoon onderweg kunt opladen.

Accu’s zijn vaak duur

Een goede accu zoals een lithium accu maakt de scootmobiel vaak wat duurder, maar het zorgt ook voor veel extra comfort. Wanneer je kiest voor een scootmobiel kopen op afbetaling/leasen dan ben je een aantal euro per maand meer kwijt, maar ondervind daar wel een hoop extra gemak van. Lithium accu’s laten zich vaak in de helft van de tijd opladen. Wanneer je 8 uur oplaadtijd kwijt bent aan een loodaccu, dan kost het opladen van een lithium accu je slechts 4 uur, en dat scheelt flink.

Voorbeelden van lease prijzen

Stel dat je een scootmobiel least van 2000,- euro, en kiest voor een looptijd van 72 maanden, dan kost dit je ongeveer 30 euro per maand. Daarvoor kun je dus een heel mooi scootmobiel uitzoeken. Los je sneller af (kortere lease periode) zoals aflossen in 36 maanden, dan kost een scootmobiel lease je 55 euro per maand ongeveer.

Hoe regel je een scootmobiel lease?

Vooral de online scootmobiel winkels bieden tegenwoordig een scootmobiel lease aan. Via hun website of webshop kun je de scootmobiel lease regelen. Voor het leasen heb je een inkomen nodig. Zonder inkomen kun je niet leasen. Soms kun je met de inkomsten van de subsidie ook een lease voor elkaar krijgen. Neem in dat geval contact op met een verkopende partij om deze vraag voor te leggen.

Welke voordelen heb je wanneer je least?

Ga je leasen dan ben je niet je eigen spaargeld kwijt. Vooraf sparen en wachten totdat je het geld bij elkaar hebt is niet nodig want je kunt direct een leuk model uitzoeken. Doordat je least heb je meer financiele vrijheid en kun je ook een beter model kiezen met een betere accu.