Scootmobielen winkel

Hoe oud moet je zijn om op een scootmobiel te mogen rijden? Welke scootmobielen zijn geschikt om op reis te gaan? En waar vind ik een scootmobiel winkel waar ik terecht kan? Het zijn vragen die vaak gesteld worden, lees verder voor alle antwoorden en meer advies bij aankoop van het ‘gehandicaptenvoertuig’ waar (bijna) iedereen op mag rijden en ook nog eens zonder helm!

Scootmobielen voor alle leeftijden

Voordat je in de scootmobiel shop gaat rondneuzen eerst even wat informatie die belangrijk is om te weten. Er is een minimumleeftijd van 16 jaar om op een scootmobiel te mogen rijden. Ben je jonger? Dan is het mogelijk om een ontheffing aan te vragen. Ben je ouder? Dan mag je direct in de scootmobiel zaak een glimmend exemplaar bestellen. Hoewel het voor de wet een gehandicaptenvoertuig wordt genoemd hoef je geen beperking te hebben om op dit voertuig te mogen rijden. Als je dus twijfelt tussen een scooter op 2 wielen of een scootmobiel op 3 of 4 wielen, hier zijn enkele voordelen die zeker interessant zijn:

 

  • De bestuurder heeft geen rijbewijs nodig.
  • De wegligging is zeer stabiel.
  • Je mag rijden op de stoep en op de openbare weg.
  • Je hoeft geen wegenbelasting te betalen.
  • Er geldt geen helmplicht.
  • Een scootmobiel heeft geen kenteken nodig.
  • In de scootmobiel winkel kun je ook terecht voor onderhoud.

 

Dat klinkt dus heel interessant, enkele punten vallen direct op. Als eerste is er de laatste tijd veel vraag naar scootmobielen in de winkel, waarom is dit eigenlijk? Nou, sinds januari 2023 is het ook voor snorscooters met blauw kenteken verplicht om een helm te dragen. Dit vinden veel mensen een nadeel. Op een scootmobiel is een helm dragen niet verplicht, toch lijken veel modellen op scooters maar dan met een meer stabiele wegligging. Naast alle andere voordelen wordt het dus ook voor een jonger publiek steeds interessanter om over te stappen naar een ‘gehandicaptenvoertuig’. Zo zien we dat senioren uit de auto stappen en op de scootmobiel terwijl jongeren de scooter laten schieten en voor 3 of 4 wielen gaan. In de scootmobiel shop vind je allerlei merken en modellen, er is voor iedereen iets wils.

 

Welke merken scootmobiel zijn er?

Een aantal merken scootmobiel in de winkel zijn al bekend van scooters. Denk bijvoorbeeld aan IVA en Kymco. Dan zijn er ook nog minder bekende merken zoals For Motion On Four, Nipponia en Move die specialiseren in leuke voertuigen voor een scherpe prijs. De bekende automerken en zelfs scooter merken laten deze markt links liggen, nieuwkomers spelen hier slim op in met uitstekende modellen die je in de scootmobiel zaak naar wens kunt aanpassen. Per merk en model wijken de opties af, kijk dus goed in de webshop wat er mogelijk is. Dit zijn de meest verkochte scootmobiel merken op dit moment:

 

  • Kymco
  • Move
  • IVA
  • For Motion On Four
  • Nipponia

 

Welke scootmobiel kopen?

Het is onmogelijk om te stellen welke scootmobiel het beste is. Per bestuurder zullen er namelijk andere eisen en voorkeuren zijn. Hier zijn enkele aandachtspunten waar je zeker even over moet nadenken:

 

1. 3 of 4 wielen

Er zijn modellen op 3 wielen en op 4 wielen. De rijeigenschappen zijn iets anders, het is een kwestie van persoonlijke voorkeur wat het meest prettig rijdt. Je kunt bij de scootmobiel shop proefrijden, kijk hiervoor wat de mogelijkheden zijn. Ook als de dealer niet in de buurt is hoeft dit geen bezwaar te zijn. Je gaat dan eenmaal naar de winkel en de rest regel je via internet. Service en onderhoud kan vaak lokaal worden uitgevoerd of laat jouw voertuig ophalen en aan huis afleveren.

 

2. Elektrisch of op benzine

Veruit de meeste modellen zijn uitgerust met een elektromotor. Er zijn modellen die voorzien zijn met een benzine motor maar dat is doorgaans niet de meest ideale keuze. Een elektrisch model kun je thuis opladen en op iedere plek waar je bent. De motor is lekker stil en de kosten voor stroom liggen aanzienlijk lager dan voor benzine. De prijs voor de accu ligt wel vrij hoog, als je het accupakket uitbreidt in de scootmobiel shop dan betaal je hier een flinke meerprijs voor. Als je lange ritten maakt dan is het zeker een optie om te overwegen.

 

3. Snelheid

Op de stoep mag je maximaal 6 km/u rijden. De meeste modellen hebben een knop om de snelheid te kiezen. Je kunt dan stapvoets rijden op de stoep of in de winkel. Eenmaal op de fietspad of de rijbaan kun je sneller rijden. Je mag buiten de bebouwde kom op het fietspad rijden met hoge snelheid. De meeste scootmobielen in de winkel rijden tot ongeveer 25 km/u maar er zijn zeker snellere modellen.

 

4. Speciale modellen

Ga je op reis en kun je geen lange afstanden lopen? Dan kun je met de Move Fold op pad gaan. Dit is een inklapbaar model met een licht gewicht en lekker compact. De maximumsnelheid ligt wat lager en de actieradius is wat minder maar het is een uiterst praktisch voertuig dat je in de kofferbak kunt meenemen. De Move V28 is heel bijzonder omdat er 2 wielen voor en 1 wiel achter zijn. Dit is een model dat zeer in trek is bij een jongere doelgroep vanwege de sportieve prestaties op de weg (en zelfs offroad). Er is zelfs een compleet dichte ‘mini auto’ met 3 wielen waar je het hele jaar rond droog en comfortabel in kunt rijden.

 

Zo zijn er meer speciale modellen scootmobiel in de winkel te koop. En als je specifieke wensen hebt dan kun je kiezen voor maatwerk.

 

Maatwerk scootmobiel kopen

Kies al eerste een basismodel dat goed aansluit op jouw wensen. Vervolgens kijk je wat er nog meer mogelijk is. Zo kun je bij sommige modellen een andere zetel bestellen, bijvoorbeeld een stoel die kan draaien. Dit maakt in- of uitstappen eenvoudiger. Dan zijn er extra’s zoals een tweede accu, een windscherm, handmoffen of zelfs verwarmde handvatten. Zijn er uitdagingen wat betreft mobiliteit? Ook daar zijn oplossingen voor. Zo kun je zelfs de acceleratie met je hand naar je voet laten aanpassen. Dit is ideaal voor personen met reuma of gewrichtsklachten.

 

Per model kunnen de opties afwijken, kijk in de scootmobiel shop wat er mogelijk is. Heb je vragen? Stuur dan een bericht of bel even voor meer informatie over alle mogelijkheden. Lopen de kosten op door de gewenste maatwerk uitbreidingen? Kijk dan naar de betaalopties. Zo kun je de kosten spreiden in 3 termijnen zonder rente te betalen. Je kunt ook een scootmobiel leasen waarmee de prijs per maand veel lager komt te liggen. Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor de WMO of een PGB. Heb je hiervoor een offerte nodig om te overleggen bij de aanvraag? Die kun je online in de scootmobiel winkel aanvragen zonder kosten.

 

Moet je een scootmobiel verzekering afsluiten?

Op een scootmobiel is een rijbewijs niet nodig, dus ook geen rijbewijs voor scooters. Dit neemt niet weg dat een paar lessen of instructie van iemand met ervaring heel verstandig is. Een tenaamstelling hoeft ook al niet, dan rest alleen de verzekering voor scootmobielen die je in de zaak kunt afsluiten. Je bent namelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor het geval je een ongeval veroorzaakt. Dan ben je zelf niet verzekerd, de kosten voor de andere partij worden wel gedekt. Als je een mooie scootmobiel koopt dan kun je ook kiezen voor een all-risk verzekering. Een andere populaire keuze is een onderhoudscontract. Dan wordt jouw voertuig periodiek gecontroleerd en als er problemen ontstaan dan worden ze vlot opgelost. Kijk op de website van de scootmobiel zaak voor alle details.

 

Nu weet je wat meer over scootmobielen en hoe je tot de beste keuze komt. Bekijk rustig de modellen en opties in de webshop en laat je voorlichten als je nog vragen hebt.

Resultaat 1–16 van de 26 resultaten wordt getoond